Negirao krivicu: Pritvor za direktora staračkog doma u kom je zaražen ogroman broj ljudi

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaPritvorska jedinica zatvora u Moskvi
Pritvorska jedinica zatvora u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Gerontološkog centra u Nišu Milan S. (47), u čijoj je ustanovi virusom korona zaraženo najmanje 139 ljudi, saslušan je u Višem tužilaštvu u Nišu, nakon čega mu je na predlog tužilaštva, sud odredio pritvor.

Milan S. se tereti za teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Boris Radonjić.

Epidemiolog Branislav Tiodorović - Sputnik Srbija
Epidemiolog Tiodorović: Situacija u Nišu je veoma ozbiljna i nepovoljna

Na saslušanju u tužilaštvu, osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog dela za koje se tereti, a sumnja se da nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti kovid 19, usled čega je u Gerontološkom centru zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

Po predlogu tužilaštva, rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, Milanu S. je određen pritvor do 30 dana, napomenuo je Radonjić.

Pritvor mu je određen zbog okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora veća od 10 godina, a usled težine posledica, došlo je do uznemirenja javnosti u meri koja može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka, precizirao je portparol tužilaštva.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala