Epidemiolog Tiodorović: Situacija u Nišu je veoma ozbiljna i nepovoljna

© Tanjug / DIMITRIJE NIKOLICEpidemiolog Branislav Tiodorović
Epidemiolog Branislav Tiodorović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je epidemiološka situacija u Nišu veoma ozbiljna i nepovoljna.

„U starom delu KC Niš ima 196 pozitivnih smeštenih u tri objekta, od toga je 17 na respiratorima. U novom delu koji smo sada takođe pretvorili u kovid bolnicu, najveću u Srbiji, imamo 272 pacijenta, među njima je i 151 pozitivan iz Gerontološkog centra. Pored toga u hali Čair je trenutno 196 pacijenata, kao i u hotelu, a pacijente imamo i u Studentskom domu pored Medicinskog fakulteta“, rekao je Tiodorović za RTS.

Teški bolesnici koji se leče od virusa korona u bolnici u Paviji, na severu Italije - Sputnik Srbija
Strašni propusti u staračkom domu: Direktor tvrdio da su korisnici vrući jer spavaju uz radijator

On je dodao da Klinički centar ima još 460 postelja na raspolaganju za srednje i teške obolele.

„Ovo što se desilo u Gerontološkom centru je veliki udar, 151 pacijent je ozbiljna brojka. To je ozbiljan udar koji treba izdržati, ovoga trenutka KC to prihvata“, rekao je dr Tiodorović i dodao da se sprema i kovid bolnica u Leskovcu.

On je rekao da bi trebalo razmišljati da se ovo što je urađeno u Leskovcu možda primeni u drugim gradovima, ali je dodao da za sada nema potrebe.

„Pripremamo se da domove učenika otvorimo za lakše pacijente i da otvorimo i hotel „Nais“. Time bi se smanjio pritisak na Klinički centar“, rekao je Tiodorović.

On je istakao da su svi pogođeni smrću lekara Kliničkog centra u Nišu Miodraga Lazića, koji je preminuo od posledica virusa korona. Uputio je saučešće porodici i rekao da je dr Lazić „zadužio ovaj narod“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala