Ruski stručnjaci dezinfikovali 25 medicinskih ustanova u Beogradu i okolini /video/

© Ministarstvo odbrane SrbijeRuski vojni stručnjaci krenuli u borbu protiv korona virusa u Srbiji
Ruski vojni stručnjaci krenuli u borbu protiv korona virusa u Srbiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski vojni stručnjaci su izvšili dezinfekciju 25 medicinskih ustanova u Beogradu i okolini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Odredi Ministarstva odbrane su za nedelju dana boravka u Srbiji izvršili dezinfekciju 25 medicinskih objekata u prestonici i okolini. Dezinfikovano je više od 50 zgrada, ukupne površine 380 hiljada kvadratnih metara i više od 20 puteva sa tvrdom podlogom, ukupne površine od oko 65 hiljada kvadratnih metara“, navodi se u saopštenju.

Zbog teške situacije na jugu Srbije dve medicinske brigade i jedna grupa sa stručnjacima za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu sa specijalnom tehnikom premešteni su u Niš. Oni imaju zadatak da sprovedu protivepidemiološke mere u medicinskim ustanovama u samom gradu i okolnim naseljima.

U subotu je obrađeno 13 gradskih i regionalnih poliklinika u Beogradu, gde se vrši dijagnostika pacijenata koji imaju simprome virusa korone.

Ruske brigade su dale procenu sanitarno-epidemiološke situacije i pružile pomoć srpskim lekarima u više od 50 medicinskih ustanova u 15 gradova.

Podsetimo, 3-4. aprila na aerodrom na Batajnici sletelo je 11 aviona Il-76 sa 87 vojnih virusologa i medicinara, specijalnom opremom, sredstvima zaštite i 16 jedinica vojne tehnike za pomoć u borbi protiv virusa korone.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala