Oglasila se crnogorska policija povodom hapšenja mitropolita Amfilohija

© Sputnik / Nebojša PopovićCentar bezbednosti u Podgorici
Centar bezbednosti u Podgorici  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što su Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i više sveštenika privedeni u prostorije Centra bezbednosti Podgorica na informatini razgovor, a nakon čega su nakon više sati pušteni, oglasla se i Uprava policije Crne Gore.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Policija u Podgorici je danas, obavljajući redovne aktivnosti na praćenju poštovanja mera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti koje su donete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, na dve lokacije ispred verskih objekata registrovala prisustvo većeg broja građana i sveštenika. 

Građani i sveštena lica su registrovani na dve lokacije, ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja i ispred manastira Zlatica. 

Službenici policije su o događajima obavestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici. Sva lica su pozvana i dovedena u svojstvu građanina u službene prostorije Centra bezbednosti Podgorica kako bi se od njih prikupila obaveštenja na navedene okolnosti. 

Policija je prikupila obaveštenja od građana i sveštenih lica. Po nalogu tužioca sva prikupljenja obaveštenja kao i drugi podaci i informacije do kojih je policija došla tokom preduzetih aktivnosti  biće dostavljeni tom tužiocu na ocenu i mišljenje.

Pročitajte još:

Crnu Goru ne dele oni koji hapse mitropolita Amfilohija nego oni koji o tome izveštavaju 

Mitropolit Amfilohije održao čas vjeronauke u stanici policije 

Čas veronauke završen, Amfilofije napustio zgradu policije /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala