Tramp prkosi Rusiji: I mi šaljemo pomoć Italiji

© AFP 2023 / Piero CruciattiZaposleni klinike u Bergamu u zaštitnim maskama gledaju rendgenski snimak pluća pacijenta koji ima virus korona
Zaposleni klinike u Bergamu u zaštitnim maskama gledaju rendgenski snimak pluća pacijenta koji ima virus korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je Amerika spremna da pošalje pomoć Italiji kako bi dokazala svoje liderstvo uprkos, kako je naveo, „dezinformacijama koje dolaze iz Rusije i Kine“.

U saopštenjeu koje je objavila Bela kuća navodi se da je ta pomoć namenjena svima koji su pogođeni virusom sa ciljem da se umanje posledice krize.

Prethodno je državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio da Rusija, Kina i Iran dezinformišu javnost po pitanju borbe protiv širenja virusa korone.

Kako je naveo, ruske vlasti, navodno, koriste društvene mreže kako bi širile neistinosti po pitanju virusa kako bi izazavali paranoju u svetu.

S tim u vezi oglasio se i Stejt department koji je naveo da su sve ruske medijske objave „namerna laž“.

Podsetimo, prema poslednjim informacijama Amerika je na vrhu liste po pitanju zaraženih korona visurom, ukupno 503.177 ljudi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala