Mitropolija crnogorsko-primorska poručila vlasti u Crnoj Gori: Govor mržnje prešao svaku meru

© Fotolia / WavebreakmediaMicroKrst i Biblija
Krst i Biblija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je danas da se Crkva u Crnoj Gori na volšeban način i dalje nalazi u fokusu javnosti i neprestano se preispituje njena uloga u navodnom širenju korona virusa, iako su njene aktivnosti svedene na minimum, a neke i otkazane.
Hilandar - doček praznika Vaskresenja Hristovog, liturgija pod otvorenim nebom - Sputnik Srbija
Peticija javnih ličnosti upućena Irineju: Odbranite pravo na liturgiju!

Kao primeri se navode nedavno hapšenje jednog sveštenika, zbog navodnog kršenja preporučenih mera, koji je prva osoba kojoj je, kažu, objavljena funkcija, ime i državljanstvo, prenosi Tanjug.

Ukazuju i na uporno insistiranje Instituta za javno zdravlje da je korona virus u Crnoj Gori proširen sa verskog skupa u Doljanima, iako je on održan šest dana pre donetih mera.

Mitropolija ističe i primer nekih medija koji se u centralnim emisijama i svojim izdanjima ismevaju svetim tajnama vere i samog Boga.

Poručuju da se iskreno nadaju da će, kako kažu, državni organi, institucije i mediji promeniti odnos i pažljivije se odnositi prema zajednici koja okuplja najveći broj vernika u toj državi.

Litija u Podgrici - Sputnik Srbija
Džomić: Ni kad je Omer-paša Latas udario na Crnu Goru nijesu Crkve zatvarane, nećemo narod tjerati

MCP ističe da je govor mržnje koji se redovno može pročitati i čuti na određenim medijima „odavno prešao svaku meru, a da iz vlasti to još niko nije osudio“.

„Onima koji se trude da Crkvu marginalizuju ili čak potpuno unište, poručujemo da se manu ćorava posla“, navodi se u saopštenju MCP i dodaje da niko nikoga ne tera da veruje.

Kritika je, kažu, dozvoljena, ponekad i poželjna, ali ona mora biti izrečena sa ljudskom merom, bez iznošenja neistina i brutalnog izvrgavanja ruglu osnovnih istina vere.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala