Ruska pomoć stiže i u Republiku Srpsku /video/

© Sputnik / Dejan Simić”Iljušin” sa pomoći iz Rusije
”Iljušin” sa pomoći iz Rusije  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Vlade Radovan Višković i ambasador Ruske Federacije u BiH Petro Ivancov dočekuju na banjalučkom aerodromu prvi kontingent medicinske opreme i pomoći Rusije za borbu protiv epidemije izazvane virusom korona.

Dodik je zatražio od predsednika Rusije Vladimira Putina pomoć u medicinskoj opremi i materijalima za sprečavanje širenja epidemije, a razgovarao je i sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovom o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Predviđeno je da danas na aerodrom Banjaluka slete tri aviona sa medicinskom opremom i materijalima koje Ruska Federacija donira Republici Srpskoj.

Šojgu: Pomoć u BiH stiže po nalogu Putina

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da će se pomoć Bosni i Hercegovini za potrebe borbe protiv pandemije virusa korona isporučiti po nalogu predsednika Rusije Vladimira Putina.

„Po nalogu vrhovnog glavnokomandujućeg ruske vojske Vladimira Putina, ministar odbrane Sergej Šojgu poručio je da se Bosni i Hercegovini pošalje pomoć za potrebe borbe protiv širenja infekcije korona virusa“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Kako se precizira, u tu bivšu jugoslovensku republiku će doleteti tri ruska teretna aviona Il-76. Biće prebačeno pet jedinica vojne i specijalne tehnike, kao i 24 ruska vojnika.

Iz ruskog Ministarstva se navodi i da se ova pomoć šalje na osnovu zahteva koji je Moskvi uputilo rukovodstvo Republike Srpske.

Podsetimo, Rusija je pomoć za potrebe borbe protiv virusa korona poslala do sada Italiji i Srbiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala