Fudbal kao epidemijska bomba: Da li je Juventus doneo virus u Lion

© REUTERS / Darren StaplesFudbaleri Juventusa nakon poraza u finalu UEFA Lige šampiona 2015. u Berlinu
Fudbaleri Juventusa nakon poraza u finalu UEFA Lige šampiona 2015. u Berlinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dve utakmice Lige šampiona pod sumnjom su da su bile „epidemijska bomba“ koja je raširili virus korona u Francuskoj.

Utakmica Lige šampiona između Liona i Juventusa, kao i utakmica Pariz Sen Žermena i Borusije Dortmund možda su bile rasadnik epidemije virusa korona, pišu francuski mediji.

Kako navodi ugledni sportski list „Lekip“, na gostovanje Juventusa u Lion 26. februara, došao je veliki broj navijača.

Da je ova utakmica bila okidač za širenje epidemije u Francuskoj tvrdi penzionisani doktor iz Liona Marsel Granšamp, koji smatra da „utakmica Lige šampiona nije smela da se odigra u Lionu, jer je bila multiplikator zaraze virusom korona“.

Stadion Milana San Siro - Sputnik Srbija
Da li je utakmica Lige šampiona izazvala crni scenario u Italiji

On objašnjava da na tu utakmicu nisu došli samo navijači iz Torina, odakle je Juventus, već iz cele Italije, jer taj popularni fudbalski klub ima simpatizere u celoj državi.

Međutim, Regionalna zdravstvena organizacija iz Liona tvrdi da virus nije pronađen u tom delu Francuske 14 dana posle utakmice.

Sa druge strane, dnevnik „Le Parizijen“ navodi da je utakmica Pariz Sen Žermena i Borusije iz Dortmunda, odigrana 11. marta, bila ključna za ubrzano širenje zaraze.

Kako tvrde, Pariz je trenutno epicentar zaraze, a ona je mogla da se proširi zbog toga što se ispred stadiona tokom utakmice skupljao veliki broj gledalaca, čak oko 4.000 njih, jer je poseta bila zabranjena, a mnogi su kasnije i po gradu slavili pobedu.

Prethodno je utakmica Lige šampiona između Atalante iz Bergama i Valensije, odigrana u Milanu, gde je bilo 40.000 gledalaca, smatrana jednom od epidemijskih bombi zbog kojih se virus raširio po Italiji i Španiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala