Sputnjik saznaje: Iz Moskve stiže avion sa 120 građana, respiratorima, maskama, rukavicama

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaAvion "Er Srbije" na aerodromu Šeremetjevo"
Avion Er Srbije na aerodromu Šeremetjevo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Srbije obezbedila je avion za povratak više od 120 srpskih građana iz Moskve, a istim letom u subotu biće poslati i respiratori, zaštitne maske, rukavice i naočare - donacija srpske dijaspore.

Kako saznaje Sputnjik, srpski i ruski privrednici doniraće Srbiji osam respiratora – jedan klinički i sedam prenosnih, a takođe i 10 hiljada zaštitnih maski, tri hiljade rukavica i hiljadu zaštitnih naočara.

Na listi putnika za Beograd je više od 120 ljudi iz Moskve i drugih delova Rusije koji zbog situacije sa virusom korona žele da se vrate u Srbiju.

Zatvoreni Terminal C aerodroma Šeremetjevo - Sputnik Srbija
Troje državljana Srbije „zatočeno“ na moskovskom aerodromu

Među njima su i trudnice i mala deca, i sportisti kojima je prekinuta sezona, ali i troje državljana Srbije koje je već danima „zatočeno“ u tranzitnoj zoni na moskovskom aerodromu „Šeremetjevo“.

To troje Srba su jedini stranci koji su „zarobljeni“ u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma, s obzirom da je Rusija zbog pandemije virusa korona zatvorila granice za strance do 1. maja i da su privremeno suspendovani letovi na relaciji Moskva - Beograd.

Reč je o mladiću i devojci koji se vraćaju sa Maldiva i još jednom srpskom državljaninu koji je iz Hjustona stigao do Moskve.

Kako navode izvori Sputnjika, let je planiran u subotu oko podneva, a ambasada Srbije u Moskvi čini sve da našim građanima pomogne u ovoj teškoj situaciji.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala