Troje državljana Srbije „zatočeno“ na moskovskom aerodromu

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZatvoreni Terminal C aerodroma Šeremetjevo
Zatvoreni Terminal C aerodroma Šeremetjevo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Troje državljana Srbije „zatočeno“ je u tranzitnoj zoni na moskovskom aerodromu „Šeremetjevo“, gde već nekoliko dana čeka let za Srbiju.

Međutim, za sada je neizvesno kada će Vlada Srbije obezbediti avion. Ambasada Republike Srbije u Moskvi pruža im svu neophodnu pomoć.

Izvori Sputnjika navode da su troje Srba jedini stranci koji su „zarobljeni“ u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma, s obzirom da je Rusija zbog pandemije virusa korona zatvorila granice za strance do 1. maja i da su privremeno suspendovani letovi na relaciji Moskva - Beograd.

Reč je o mladiću i devojci koji se vraćaju sa Maldiva i još jednom srpskom državljaninu koji je iz Hjustona stigao do Moskve preko Čikaga, Njujorka i Londona i ovo mu je petnaesti dan u tranzitu. On je, kako navode izvori Sputnjika, dijabetičar, ponestaje mu lekova i to je vrlo problematično.

Ambasada Srbije im je dostavila ćebad i jakne, a svakodnevno im dostavlja sredstva za higijenu i hranu.

Našoj ambasadi u Rusiji do sad se prijavilo više od 120 ljudi iz Moskve i drugih delova Rusije koji žele da se vrate u Srbiju, među kojima su i trudnice i mala deca, ali se čeka da Vlada Srbije obezbedi avion i uslove za povratak.

Olakšavajuća okolnost je što je Rusija stranim državljanima produžila rok važenja viza na 90 dana, bez obzira na svrhu njihovog boravka u zemlji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala