„Lamborgini“ se uključuje u borbu protiv korone

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaZapusk proizvodstva tkanevыh masok v Novosibirskoй oblasti
Zapusk proizvodstva tkanevыh masok v Novosibirskoй oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Italijanski proizvođač sportskih automobila „Lamborgini“ objavio je da će deo svojih proizvodnih hala u Sant Agati Bolonjeze preurediti za šivenje hirurških maski i medicinskih štitnika za lice, navodi se na sajtu kompanije.

Sredstva za medicinsku zaštitu će se isporučivati bolnici Sant'Orsola-Malpigi iz u Bolonji, čiji se lekari bore protiv pandemije KOVID-19 u saradnji sa Univerzitetom u Bolonji.

​„U vanrednim situacijama poput ove koja se sada dešava, osećamo potrebu da damo konkretan doprinos. Zbog toga smo odlučili da podržimo bolnicu Sant'Orsola-Malpigi, instituciju sa kojom imamo višegodišnju saradnju... Pobedićemo zajedno u ovom ratu, radeći zajedno, podržavajući one koji su svakodnevno u prvim redovima bitke sa ovom pandemijom“, rekao je generalni direktor kompanije Stefano Domenikali.

Očekuje se da će fabrika proizvoditi 1.000 masaka i 200 štitnika za lice dnevno.

Radnica šije zaštitnu masku - Sputnik Srbija
„Guči“, „Sen Loran“ i „Balensijaga“ prave maske za bolnice

Italija je na prvom mestu u Evropi po broju zaraženih virusom korona. Prema zvaničnim podacima, trenutno je zabeleženo više od 105 hiljada registrovanih slučajeva nove vrste virusa, od čega je umrlo više od 12 hiljada ljudi.

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je 11. marta pandemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 koja je do sada zahvatila 180 zemalja sveta. Prema poslednjim podacima, u svetu je zabeleženo više od 859 hiljada slučajeva zaraze, od kojih se 178 hiljda izlečilo, a umrlo više od 42 hiljade ljudi.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala