„Guči“, „Sen Loran“ i „Balensijaga“ prave maske za bolnice

© AP Photo / Hani MohammedRadnica šije zaštitnu masku
Radnica šije zaštitnu masku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Popularne modne kuće „Guči“, „Sen Loran“ i „Balensijaga“ obezbediće evropske zdravstvene ustanove sa nekoliko miliona medicinskih maski u okviru napora u borbi protiv širenja koronavirusa.

„‘Kering grupa’ podržava borbu protiv virusa KOVID-19 u Francuskoj, Italiji i Kini zajedno sa (kompanijom) ‘Guči', koja namerava da u narednim nedeljama donira do 1,1 milion hirurških maski i 55.000 medicinskih mantila italijanskim bolnicama i zdravstvenim radnicima“, navodi se na nalogu „Gučija“ na Tviteru.

​Na sajtu grupe „Kering“ piše da modne kuće „Balensijaga“ i „Sen Loran“, sa svoje strane, nameravaju da francuske bolnice snabdeju sa tri miliona maski. Osim toga, „Kering“ i modne kuće koje ulaze u njegovu grupu, dale su donacije Institutu „Paster“ u Francuskoj kao pomoć za njegovo istraživanje KOVID-19.

Ranije je objavljeno da je francuska kompanija za luksuznu robu LVMH zbog pandemije koronavirusa pokrenula u svojim fabrikama parfema i kozmetike proizvodnju sredstava za dezinfekciju ruku i da će ih besplatno isporučivati bolnicama.

Pandemija koronavirusa

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog koronavirusa za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim koronavirusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima u svetu je zaraženo više od 353 hiljade ljudi, oko sto hiljada se oporavilo, a skoro 15,5 hiljada je umrlo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala