Rusija prestala da održava vojne vežbe u blizini granica NATO-a

© Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaZamenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin
Zamenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je na vlastitu inicijativu prestala da održava vojne vežbe u blizini granica zemalja-članica NATO-a, saopštio je zamenik ministra odbrane Rusije, general-pukovik Aleksandar Fomin za list „Izvestija“.

„Naša vojna avijacija leti iznad Baltičkog regiona s uključenim transpoderima (uređaji, koji predaju signal o letu kopnenim službama). Mi smo bezgranično transparentni prilikom sprovođenja vojnih događaja“, istakao je zamenik ministra.

Ostrvo Gogland - Sputnik Srbija
Nova ruska baza na Goglandu: Ima li NATO razlog za strah

Prema njegovim rečima NATO nije spreman da preduzme realne korake u cilju smanjenja napetosti u Evropi, niti da uvaži ruske interese.

„Zbog toga je teško govoriti o bilo kakvom značajnom napretku u pravcu smanjenja napetosti. Ali mi smo usmereni na ozbiljan i pragmatičan dijalog sa NATO-om, kao i sa članicama Alijanse“, konstatovao je general.

Rusija poslednjih godina ukazuje na neviđene aktivnosti NATO-a kod svojih zapadnih granica, te je Moskva više puta izražavala zabrinutost zbog povećanja broja NATO snaga u Evropi. Alijansa to opravdava „obuzdavanjem ruske agresije“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala