Poseban sajt „Čajna dejli“: Sve o koronavirusu, kinesko iskustvo

CC0 / Unsplash / Koronavirus
Koronavirus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uticajni kineski list na engleskom jeziku „Čajna dejli“ pokrenuo je poseban sajt KOVID-19, na kojem deli važne i pouzdane informacije o novom korona virusu i kinesko iskustvo u prevazilaženju i kontroli epidemije koja je zahvatila ceo svet.

Sajt „Borba protiv KOVID-19, kineski način" može se naći na internetu, a donosi kineska saznanja i iskustvo o tome kako se može sprečiti i kontrolisati izuzetno zarazan virus, kojim je u svetu inficirano 339.234 ljudi, dok su 14.703 osobe preminule.

Informaciju o novom sajtu Tanjugu je dostavio „Čajna dejli“ u uverenju da će koristiti srpskoj javnosti.

Karantin - Sputnik Srbija
Ruski lekar savetuje kako prepoznati koronavirus kod dece

Sajt ima sedam delova.

U delu koji se odnosi na najnovija otkrića, čitaoci mogu da čitaju o naučnim istraživanjima, testiranju, prevenciji i lečenju KVID-19, o vakcini i lekovima.

Kineski sajt nudi i opciju „Pitanja i odgovori“, gde renomirani eksperti odgovaraju na pitanja, kao i deo „Činjenice“, gde čitaoci mogu da provere tačnost velikog broja informacija i glasina o koronavirusu, koje kruže svuda u svetu.

Na sajtu su i video-klipovi i zdravstveni saveti koji se odnose na sprečavanje širenja virusa, kao i informacije o tome kako se tradicionalna kineska medicina može koristiti u lečenju pacijenata.

Čitaoci mogu pristuputi svim informacijama o virusu u razgovoru sa „robotom“, koji će im automatski odgovoriti na sva pitanja.

Sav sadržaj na sajtu se objavljuje u saradnji sa Nacionalnom zdravstvenom komisijom i Ministarstvom nauke i tehnologije Kine.

Poseban sajt je dostupan na veb-sajtu „Čajna dejli“ i na aplikaciji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala