U Siriji počeo sa radom rusko-turski centar za patroliranje

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaOklopna vozila vojne policije Rusije patroliraju na severoistoku Sirije
Oklopna vozila vojne policije Rusije patroliraju na severoistoku Sirije - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Siriji je počeo sa radom zajednički centar za saradnju sa turskom stranom u cilju garancije primirja i zajedničkog patroliranja, saopštio je šef ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, kontraadmiral Oleg Žuravljov.

„Počeo je sa radom zajednički koordinacioni centar za saradnju sa turskom stranom u cilju garancije primirja i zajedničkog patroliranja“, rekao je on.

Ističe se da su inženjeri u okviru priprema za rusko-tursko patroliranje na trasi M4 izviđali maršrute patroliranja: Sarakib-Nijrab-Msibin-Nijrab-Sarakib.

Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Putin i Erdogan zadovoljni: Drastično smanjenje tenzija u Idlibu

Žuravljov je dodao da u zoni deeskalacije u Ildibu u proteklom danu nisu zabeležni napadi nezakonitih oružanih formacija, koje su pod kontrolom Turske.

Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana poziva komandante nezakonitih oružanih formacija da odustanu od oružanih provokacija i da krenu putem rešavanja sukoba mirnim putem u oblastima, koje su pod njihovom kontrolom.
Ranije je rusko Ministarstvo odbrane izuzetno pozitivno ocenilo pregovore sa Turskom po pitanju sirijskog Idliba koji su održani u Ankari.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala