Bivši svetski šampion u boksu posetio gradilište glavnog hrama ruske vojske /video/

© Sputnik / Aleksandr Natruskin / Uđi u bazu fotografijaGradilište Glavnog hrama Oružanih snaga Rusije
Gradilište Glavnog hrama Oružanih snaga Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši svetski šampion u boksu, Amerikanac Roj Džons, posetio je gradilište Glavnog hrama Oružanih snaga Rusije u parku „Patriot“ kod Moskve, prenosi televizija „Zvezda“.

Prema Džonsovim rečima, dopada mu se način na koji Rusi čuvaju sećanje na strašne događaje iz prošlosti i odaju počast vojnicima, koji su dali svoje živote za miran život budućih pokolenja.

„Time se Rusija razlikuje od nekih drugih zemalja, gde se uništavaju spomenici vojnicima-oslobodiocima, gde se zaboravlja i namerno iskrivljuje svetska istorija“, rekao je slavni bokser.

On je istakao da će izgradnja hrama doprineti da se vekovima očuva sećanje na milione ljudi, koji su ratovali na frontovima ili delovali u pozadini.

Izgradnja Glavnog hrama Oružanih snaga Rusije bi trebalo da bude završena do 75. godišnjice obeležavanja Pobede u Drugom svetskom ratuGrađevinari su završili izgradnju donje crkve glavnog hrama

Roj Džons Mlađi je bivši šampion sveta u četiri kategorije. U septembru 2015. godine dobio je rusko državljanstvo

Bivši svetski šampion u teškoj kategoriji proslavio se u Sjedinjenim Državama, gde je proveo veći deo svoje profesionalne karijere.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala