Mediji: Brazilski predsednik pozitivan na koronavirus, sve oči uprte u Trampa

© Foto : José Dias/PRŽair Bolsonaro
Žair Bolsonaro - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brazilski predsednik Žair Bolsonaro pozitivan je na koronavirus, objavio je jedan brazilski list pozivajući se na izvor u predsedničkoj palati. Sve oči uprte su sada u američkog predsednik Donalda Trampa, koji se sastao sa Bolsonarom prošle subote.

Bolsonaro i njegova delegacija sastali su se sa Trampom u njegovoj rezidenciji u odmaralištu Mar-A-largo na Floridi 7. marta. 

Mediji su, u međuvremenu, objavili da su rezultati testova potvrdili da je šef sekretarijata za javne komunikacije pri administraciji brazilskog predsednika Fabio Vajngarten pozitivan na koronavirus

Prema pisanju lista „O Dia“ sada je i Bolsonaro pozitivan na koronavirus.

Bolsonarov sin, Eduardo, međutim, kao i juče, tvrdi da ta informacija nije tačna i optužio medije da šire, kako je rekao, suviše laži a premalo infomacija.

​U međuvremenu, u Beloj kući u Vašingtonu u toku je vanredni sastanak na kojem se razmatra situacija u svetlu infomacije da je Bolsonaro oboleo od koronavirusa a bio je u kontaktu s Trampom.

Tramp je na Tviteru objavio da će večeras održati konferenciju za novinare na kojoj će jedina tema biti - koronavirus. Obraćanje medijima predviđeno je za 15.00 sata po loklanom vremenu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala