Član brazilske administracije, koji se sastao sa Trampom, oboleo od koronavirusa

© AP Photo / Evan VucciŽair Bolsonaro i Donald Tramp
Žair Bolsonaro i Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rezultati testova potvrdili su da je šef sekretarijata za javne komunikacije pri administraciji brazilskog predsednika Fabio Vajngarten pozitivan na koronavirus. On je prošle sedmice bio u bliskom kontaktu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Kako se navodi, Vajngarten je bio u sastavu predsedničke delegacije Brazila, koja je prošle sedmice posetila Majami. Oni su se sastali sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, o čemu svedoči footrafija na društvenoj mreži Instagram, koju je objavio Vajngarten. On se fotografisao zajedno sa američkim predsednikom Donaldom Trampom (Vajngarten - sa kačketom i naočarama).

View this post on Instagram

“Make Brazil Great Again” @realdonaldtrump @mikepence @alvarogarnero 🇧🇷🇧🇷🇧🇷🇺🇸🇺🇸🇺🇸

A post shared by Fabio Wajngarten (@fabiowajngarten) on

Nakon povratka iz SAD, predsednik Brazila Žair Bolsonaro i svi članovi delegacije su stavljeni pod nadzor lekara.

Navodi se da je šef sekretarijata trenutno izolovan i da lekari očekuju rezultate ponovljenih analiza.

Ranije je Bolsonaro izjavio da je, prema njegovom mišljenju, preuveličana ozbiljnost epidemije koronavirusa, i istovremeno je optužio medije za širenje panike.

Bela kuća – nema potrebe za testiranjem predsednika

Iz Bele kuće je kasmnije saopšteno da Tramp i potpredsednik SAD Majk Pens praktično nisu ni kontaktirali sa članom brazilske delegacije, kod koga je otkriven koronavirus.

„Bela kuća je obaveštena o tome da je nakon posete brazilske delegacije Mar-a-Lagu (Trampova rezidencija na Floridi) prethodnog vikenda kod jednog od članova delegacija dijagnostikovan „kovid-19'“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da predsednik i potpredsednik SAD skoro da nisu kontaktirali sa zaraženom osobom, stoga nije potrebno da se Tramp i Pens testiraju na koronavirus.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala