Usporava se pad vrednosti rublje i pad svetskih cena nafte

© Sputnik / Natalia SelivérstovaCentralna banka Rusije
Centralna banka Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kurs ruske rublje usporava pad u odnosu na dolar i evro na tržištu Foreks, kao i pad svetskih cena nafte, koje su jutros beležile najveće urušavanje u poslednje tri decenije.

U 16.00 časova po srednjoevropskom vremenu vrednost dolara na Foreks tržištu iznosi 73,8 rubalja, a vrednost evra - 84,5 rubalja. Ranije je kurs evra varirao i do 86,09 rubalja, a dolar do 75,67 rubalja.

Prema najnovijim informacijama, usporen je i pad svetskih cena nafte. U 15.50 časova po srednjoevropskom vremenu majski fjučers nafte „Brent“ smanjen je za 19,42 odsto, na 36,44 dolara po barelu, dok je aprilski fjučers nafte „VTI“ pao za 18,9 odsto, na 33,46 dolara po barelu.

Znaci evra i dolara na kursnoj listi menjačnice u Moskvi. - Sputnik Srbija
Slom naftnog tržišta: Kakve posledice se očekuju

Agencija Blumberg ranije je saopštila da je današnji pad cena nafte najveći od 1991, kada se završio rat u Persijskom zalivu. 

Cene nafte su pale nakon što se učesnici OPEK+ 6. marta nisu dogovorili ni o izmeni parametara dogovora, ni o njegovom produžetku. Majski fjučers nafte „Brent” je smanjen za 28,69 odsto, na 32,28 dolara po barelu, dok je aprilski fjučers nafte „VTI” pao za 31,25 odsto, na 28,33 dolara. Sve ovo prouzrokovalo je pad kursa rublje. Vrednost dolara je prema podacima od nedelje ujutru 74 rublje, a evra 85 rubalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala