Saudijska Arabija: Uhapšena tri člana kraljevske porodice

© AP Photo / Hasan JamaliPolicija Saudijske Arabije
Policija Saudijske Arabije - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Saudijskoj Arabiji uhapšena su tri člana kraljevske porodice - mlađi brat kralja Salmana, princ Ahmed bin Abdulaziz, kraljev nećak Muhamed bin Najef i njegov sin princ Nauaf bin Najef zbog navodnog pokušaja državnog udara, piše „Vol strit Džurnal".

Muhamed bin Najif bio je ministar unutrašnjih poslova do 2017. godine kada je uhapšen i stavljen u kućni pritvor, dok je princ Ahmed bin Abdelaziz jedan od poslednjih sinova osnivača države kralja Abdelaziza i veoma poštovan od strane starijih članova vladarske porodice, prenosi Bi-bi-si.

Kako se navodi, straža je došla u njihove kuće u petak rano ujutru noseći maske i crnu odeću i izvršila pretres.

Eksploatacija nafte  - Sputnik Srbija
Saudijska Arabija će zajedno sa Rusijom zadiviti svet

Prestolonaslednik Muhamed bin Salman, sin kralja Salmana i vladar najvećeg svetskog izvoznika nafte i ključni saveznik SAD, zbacio je svog rođaka Muhameda bin Najifa, naslednika prestola u državnom udaru 2017. godine, a kasnije te godine uhapsio je nekoliko članova kraljevske porodice u antikorupcijskoj kampanji, prenosi Rojters.

Princ Muhamed izazvao je ogorčenje među članovima porodice nakon što je pooštrio svoju vlast, a prema mišljenju poznavalaca situacije na kraljevskom dvoru, članovi mu se neće suprotstaviti dok je živ kralj Salman, koji je većinu vlasti preneo na sina.

Uhapšeni princ Ahmed poznat je po kritikama saudijske vlasti tokom svog boravka u inostranstvu i kao jedan od trojice članova Saveta koji su se protivili prenosu vlasti na princa Muhameda 2017. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala