Saudijska Arabija će zajedno sa Rusijom zadiviti svet

© AP Photo / JOHN MOOREEksploatacija nafte
Eksploatacija nafte  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saudijska Arabija namerava da zajedno sa Rusijom učestvuje u nizu gasnih projekata i želi da zadivi svet svojim mogućnostima u gasnoj sferi, saopštio je Sputnjiku ministar energetike Kraljevine, princ Abdel Aziz bin Salman.

„U Saudijskoj Arabiji ima mnogo gasa i mi ćemo zadiviti svet time kako mnogo gasnih resursa mi možemo razvijati. Mi ćemo raditi i učestvovati u nekim gasnim projektima sa Rusijom“, rekao je ministar agenciji.

„Tako da smo mi više nego osigurani sopstvenim resursima“, dodao je on.

Jedinstvo država Persijskog zaliva je bilo narušeno kada su 2017. godine objavile bojkot Kataru, raskinule s njim diplomatske odnose i uvele mu blokadu. Međutim, prošle nedelje je ministar inostranih poslova Katara Muhamed bin Abderahman el Tani prvi put za 2,5 godine blokade emirata od strane susednih država priznao da vodi pregovore sa Saudijskom Arabijom o uspostavljanju odnosa i izrazio nadu na njihove pozitivne rezultate. Informacije o poboljšanju odnosa sa Rijadom potvrdio je topli susret kralja Saudijske Arabije i premijera Katara, koji se nalazio na čelu delegacije emirata na samitu država Persijskog zaliva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala