Dva slučaja koronavirusa u Banjaluci, zaraženo i dete

© Sputnik / Ilья Naйmušin / Uđi u bazu fotografijaIzolovanje nukleinske kiseline iz uzorka ljudskog biomaterijala u Saveznoj zdravstvenoj agenciji Rusije u Krasnojarsku
Izolovanje nukleinske kiseline iz uzorka ljudskog biomaterijala u Saveznoj zdravstvenoj agenciji Rusije u Krasnojarsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Republici Srpskoj zabeleženi su prvi slučajevi zaraze koronavirusom, potvrdilo je Ministarstvo zdravlja RS.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je prvi zaraženi u RS čovek sredovečne dobi, radnik u Italiji, a druga zaražena osoba je njegovo dete.

"On se krajem februara vratio iz Italije i, shodno preporukama, javio se i upućen je na Klinički centar Republike Srpske. Uzeti su nalazi i pozitivni su na koronavirus", rekao je ministar na konferenciji za medije.

Istakao je da je on izolovan u Univerzitetskom kliničkom centru, oseća se dobro i nema tegoba.

"Možemo očekivati još slučajeva, odradili smo prve kontakte, radi se o porodici pacijenta. Utvrdili smo da je i dete pozitivno", rekao je ministar Šeranić dodajući da je test supruge bio negativan.

Sin zaraženog je učenik OŠ "Branko Ćopić", i ta škola neće raditi do daljeg. 

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić rekao je za Nezavisne da je Banjalučanin dobrog opšteg stanja.

"Pacijent je smešten na našu kliniku. Dobrog je opšteg stanja. Imao je blagu temperaturu i oseća se dobro", rekao je Đajić.

Testirana je i supruga obolelog, a nalaz je negativan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala