Prva domaća serija na nekoj od velikih platformi: Amazon otkupio „Senke nad Balkanom” /video/

© WikipediaGrupa pripadnika VMRO. Drugi sleva je Vlado Černozemski, koji je u marseju, 9. oktobra 1934. ubio kralja Aleksandra.
Grupa pripadnika VMRO. Drugi sleva je Vlado Černozemski, koji je u marseju, 9. oktobra 1934. ubio kralja Aleksandra. - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Senke nad Balkanom” prva je serija iz domaće produkcije koju je u svoju ponudu uvrstio jedan od najvećih svetskih “striming” servisa.

Kako ekskluzivno saznaje Nedeljnik, „Senke” je otkupio Amazon, a serija je dostupna na njihovoj platformi „Amazon prajm”.

Na Amazonu je omogućeno gledanje prve sezone, odnosno deset epizoda „Senki nad Balkanom”. Serija Dragana Bjelogrlića na engleskom nosi naslov „Blek san”, i namenjena je inostranom tržištu. „Amazon prajm“, inače, prema poslednjem izveštaju iz januara 2020. godine, pokriva tržište od preko 150 miliona pretplatnika.

„Visoka politika, lokalni interesi, novac i kriminal spajaju se zajedno u ovom trileru smeštenom u turbulentnoj Evropi kasnih 1930-ih godina”. Ovako je Amazon predstavio seriju koja je u Srbiji ostvarila veliki uspeh.

Serija zbog autorskih prava nije dostupna korisnicima „Amazon prajma” u Srbiji, već je namenjena isključivo globalnom tržištu.

Inače, pored „Senki”, jedina serija sa ovih prostora koju je jedna velika „striming platforma” otkupila, bila je hrvatska serija „Novine” koju je u svoju ponudu uvrstio Netfliks.

Bjelogrlić: Važna stvar za srpsku kinematografiju

„Ovo je svakako važan događaj, ne samo za nas koji smo radili ‘Senke’, već i za srpsku kinematografiju i televiziju, jer je ovo prvi put da jedna srpska serija bude dostupna celom svetskom auditorijumu. Pregovori su trajali skoro dve godine i uspeli smo da jedna tako značajna platforma, koja sustiže Netfliks, uvrsti u svoj sadržaj i ‘Senke nad Balkanom’. Na ovaj način, pored gledalaca na Balkanu i Rusiji, ‘Senke’ će moći da gleda ceo svet. Očekujemo da će uskoro biti dostupna i druga sezona“, izjavio je reditelj i kreator serije Dragan Bjelogrlić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala