Koronavirus „zakazao“ košarkaški spektakl u Beogradu

© AFP 2023 / MARK RALSTONAleksandar Đorđević i Miloš Teodosić
Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Beogradu će biti odigrana odlučujuća utakmica za plasman u narednu fazu takmičenja između italijanskog Virtusa i turske Darušafake.

Darušafaku i Virtus iz Bolonje očekuje direktan duel za plasman u plejof Evrokupa u šestom kolu E grupe, ali će turski tim u njemu biti uskraćen za veliku podršku svojih navijača, prenosi specijalizovani košarkaški portal MVP.  

Naime, zbog otkazivanja letova između Turske i Italije, izazvanih koronavirusom koji se širi na Apeninima, izabranici Aleksandra Đorđevića nisu mogli da putuju u Istanbul, pa će ovaj meč biti odigran u „Štark Areni“ u Beogradu u četvrtak, 5. marta, od 18 sati i 15 minuta.

Na zahtev Ministarstva zdravlja Srbije meč između Darušafake i Virtusa će biti odigran bez prisustva publike.

Zbog širenja koronavirusa iz dana u dan se otkazuju ili pomeraju sportska takmičenja, ili se igraju pred praznim tribinama.

Turska vlada zabranila je ulaz u državu svima koji su u poslednjih 15 dana bili u Italiji, pa je Evroliga morala da traži alternativu, piše B92.

Čovek s maskom ispred olimpijskih krugova u Tokiju. - Sputnik Srbija
Baklja pod maskom: Svetski sport hitno prebačen u karantin

Prve informacije su naglašavale da bi Darušafaka mogla da pobedi službenim rezultatom, ali onda je stigla zvanična potvrda da je utakmica odložena.

Turski klub je insistirao da se meč odigra u Nemačkoj, a ULEB je predložio da on bude odigran u Srbiji.

Ekipa Partizana NIS je osigurala svoje mesto u narednoj fazi takmičenja, a svoj meč šestog kola igra danas od 21 sat. Rival Partizana će biti Dolomiti Energija Trento.

Pogledajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala