„Pritisnite Srbiju“! Kurti traži hitnu pomoć od SAD i EU

© AP Photo / STRINGERAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski premijer Aljbin Kurti, optužio je Beograd da reaguje na dobru volju Kosova za delimičnim ukidanjem takse, intenzivirajući kampanju za povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti. Kurti je izjavio da će Priština Beogradu nametnuti meru reciprociteta, uspostavljajući na taj način „vrednost jednakosti“.

Aljbin Kurti je na Fejsbuku napisao da poziva Beograd da zaustavi svoju ofanzivu.

„Pozivam zvaničnu Srbiju da zaustavi ovu ofanzivu i da se odrekne destruktivne politike prema Kosovu i njegovoj državnosti. Takođe,zamoliću relevantne međunarodne aktere, posebno SAD i EU, kao posrednike u procesu dijaloga, da pojačaju pritisak na Srbiju da prestane sa neprijateljskom politikom prema Kosovu“, naveo je Kurti.

Tvrdi da je Priština pokazala spremnost za normalne i korektne odnose sa Beogradom.

„Jasno smo pokazali da imamo volju za normalnim odnosom sa Srbijom. Ali ne možemo da dozvolimo da se ta volja razbije. Kao premijer Kosova, pažljivo ću pregledati situaciju koja je stvorena i delovati u skladu sa interesima Republike i njenih građana“, napisao je Kurti.

Prethodno je kosovski ministar spoljnih poslova Glauk Konjufca negirao da je Sijera Leone povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala