Misteriozni slučaj koronavirusa u Kaliforniji

© AP Photo / Chinatopix Lekari
Lekari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stanovnici Vakavila u okrugu Solano na severu Kalifornije nalaze se u epicentru onog što zvaničnici nazivaju prekretnicom u širenju koronavirusa, jer je tamo zaražena žena koja nigde nije putovala niti je bila u bliskom kontaktu sa nekim ko ga je imao.

Vakavil se nalazi oko 16 kilometara od vazduhoplovne baze Trevis, objavio je AP, a prenosi Tanjug.

Zdravstveni zvaničnici su rekli da ne mogu da pronađu vezu između zaražene žene i putnika na brodu „Dajmond prinses“ koji su evakuisani u bazu iz broda koji je pristao u Japanu.

Službenik za javno zdravstvo okruga Solano, dr Bela Matias, rekla je da su službenici javnog zdravlja identifikovali desetine ljudi, ali manje od 100, koji su bili u bliskom kontaktu sa ženom.

Ti ljudi su u karantinu u svojim domovima. Nekoliko njih je pokazalo simptome i nalaze se u izolaciji, rekla je Matiasova.

Koronavirus infodemija - Sputnik Srbija
Srbijom se širi infodemija - virus opasniji od korone

Savezni zvaničnici smatraju da se koronavirus širi samo bliskim kontaktom, u krugu od dva metara tokom produženog vremenskog perioda, rekao je dr Džejms Vat, privremeni državni epidemiolog sa Kalifornijskog odeljenja za javno zdravlje.

Zdravstveni zvaničnici misle da se širi uglavnom kapljično kada zaražena osoba kašlje ili kine, slično kao što se širi grip.

Svih ostalih 59 slučajeva u Sjedinjenim Američkim Državama odnose se na ljude koji su putovali u inostranstvo ili imali bliske kontakte sa drugima koji su putovali.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala