Urednica Sputnjika predsedniku Grčke: Kada se cenzura vratila u postojbinu demokratije?

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica RT-a i Sputnjika Margarita Simonjan
Glavna urednica RT-a i Sputnjika Margarita Simonjan  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i agencije Sputnjik Margarita Simonjan obratila se predsedniku Grčke, jer Sputnjiku nije dozvoljeno da izveštava sa Delfskog ekonomskog foruma.
„Delfski forum održava se pod pokroviteljstvom predsednika Grčke i imam pitanje za njega: Kada se politička cenzura vratila u postojbinu demokratije?“, izjavila je Simonjanova za Sputnjik, komentarišući situaciju.

Ranije su organizatori foruma odbili predstavnika Sputnjika da učestvuje u poslovnom programu događaja, objasnivši to protestima predavača i sponzora foruma.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov: Ograničavanje rada ruskih medija — pokušaj uvođenja političke cenzure

Međunarodna agencija Sputnjik je 2019. godine dogovorila je informativno partnerstvo sa organizatorima V Delfskog ekonomskog foruma koji će se održati u Grčkoj od 5. do 8. marta. Organizatori događaja predložili su da predstavnik agencije bude moderator planirane tematske diskusije „Procena odnosa Rusije sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom: novi početak ili beskrajni kontrasti?“. Međutim, 21. februara, agencija „Rusija sevodnja“ primila je pismo organizacionog odbora u kojem se od predstavnika Sputnjika traži da odustane od moderacije diskusije o ruskoj temi „zbog brojnih protesta govornika i sponzora“.

Organizacioni odbor takođe je istakao da se „100 odsto finansira iz privatnih izvora i veoma zavise od doprinosa sponzora“. Na zahtev da se navede ko je konkretno nezadovoljan kako bi se uklonile sve nedoumice pre početka tematske diskusije, dobijen je kategorično negativan odgovor.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala