NIS ulaže 114,5 miliona dinara u osnovne i srednje škole u 12 gradova u Srbiji

© Foto : NISNIS potpisao Memorandum o saradnji sa MUP-om, Ministarstvom prosvete i razmenio sporazume sa 12 lokalnih samouprava
NIS potpisao Memorandum o saradnji sa MUP-om, Ministarstvom prosvete i razmenio sporazume sa 12 lokalnih samouprava  - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Kompanija NIS uložiće 114,5 miliona dinara u osnovne i srednje škole u 12 gradova u Srbiji, opremanjem tih obrazovnih ustanova savremenim bezbednosno-informacionim sistemima i digitalizaciju nastavnog programa.

To je omogućeno programom društvene odgovornosti „Zajednica zajedno“, a škole će biti opremljene u Beogradu, Novom Sadu, Požarevcu, Nišu, Čačku, Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu i Žitištu.

U želji da doprinese bezbednosti dece u školama i unapređenju kvaliteta obrazovanja u Srbiji, kompanija NIS potpisala je danas i Memorandum o saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, saopšteno je iz te kompanije.

Na svečanosti koja je tim povodom organizovana u Palati „Srbija“ u Beogradu, Memorandum su potpisali Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS, Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova i Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Prisutnima su se na svečanosti obratili i Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike Srbije, kao  i Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda.

© Foto : NISPotpisivanje Memoranduma
NIS ulaže 114,5 miliona dinara u osnovne i srednje škole u 12 gradova u Srbiji - Sputnik Srbija
Potpisivanje Memoranduma

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je da je od 2009. godine kroz program „Zajednici zajedno“ realizovano gotovo hiljadu projekata i uloženo više od milijarde dinara.

„Potrebe zajednice sagledavamo u realnosti današnjice, ali uvek sa pogledom u budućnost. U partnerstvu sa Vladom Srbije i lokalnim samoupravama određujemo i prioritete. Prošle godine je to bilo zdravlje dece o kojem ćemo, naravno, i dalje brinuti. U ovoj godini, naš fokus ostaje na mladima. U saradnji sa ministarstvima prosvete i unutrašnjih poslova, podržavamo digitalizaciju u obrazovanju i unapređenje bezbednosnih sistema u školama“, rekao je Tjurdenjev.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je važno da kompanije budu društveno odgovorne i da pokažu da, sem sticanja profita u Srbiji, umeju i da ulože u lokalne sredine i doprinesu kvalitetnijem životu meštana.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da je NIS u proteklih desetak godina uložila mnogo, i to ne samo u finansijskom smislu, već i sa stanovišta efikasnosti, novih tehnologija i potpuno novog pogleda na biznis i društvenu odgovornost

Današnja svečanost ujedno označava i početak ovogodišnjeg konkursa u okviru programa „Zajednici zajedno“.

O izboru projekata koji će biti podržani odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, lokalne zajednice i kompanije NIS.

Svi uslovi i propozicije javnog konkursa „Zajednici zajedno“ koji traje do 17. marta 2020. godine objavljeni su na sajtu www.nis.eu/zajednici-zajedno, a rezultati konkursa biće objavljeni do 22. aprila 2020. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala