Vučić: Očekuju nas veliki pritisci, neću prihvatiti ništa što bi ponizilo Srbiju

© Foto : RADE PRELICAleksandar Vučić na sednici GO SNS
Aleksandar Vučić na sednici GO SNS  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pred nama je težak period u političkom smislu, očekuju nas veliki pritisci povodom Kosova, rekao je danas predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić i poručio da neće prihvatiti ništa što bi ponizilo ili osramotilo Srbiju.

„Grdno su se prevarili oni koji maštaju da će da nam podviknu, a mi da priznamo nezavisnost Kosova“, rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora stranke.

Zna, kaže, svakog od zvaničnika u svetu i šta misle o rešavanju kosovskog pitanja:

„Znam kako će da izgleda to što će da nam stave, plus minus jednu tačku. To će biti nešto da ne možemo da prihvatimo, a da ne bi smeli da odbijemo“, objasnio je Vučić.

Istakao je da će uraditi najbolje za Srbiju:

„Neću da prihvatim nešto što bi ponizilo ili osramotilo Srbiju“, poručio je.

Podseća da osam godina sluša priče kako je izdajnik i da treba da preda Kosovo koje su, kako kaže, „oni izgubili i predali“.

„Svakog dana drže patriotske pridike, a mi smo uspeli da sačuvamo mir i stabilnost i da sačuvamo naš narod na KiM“, istakao je Vučić, te da dobijemo vreme za sređivanje ekonomije, da poziciju Srbije pomerimo značajno na „bolju stranu“, da možemo da se pitamo i odlučujemo.

Vučić je istakao i da će Srbija nastaviti evropskim putem.

„Imajte poverenja, znamo šta radimo i kako i zbog čega možemo da baštinimo vrednosti i ekonomski da napredujemo", poručuje.

Poručio je i da ako neko pripreti Srbiji zbog saradnje sa Rusijom i Kinom, da su nam to prijatelji i da ćemo nastaviti sa njima saradnju.

Po pitanju regiona, traži:

„Nemojte da odgovarate ni na kamenice, ni na uvrede. Ne treba nam mžnja prema Crnogorcima ili bilo kome drugom. Mi treba da pokažemo da smo drugačiji“, istakao je Vučić.

On je rekao da će Srbija štititi interese srpskog naroda, bilo u Republici Srpskoj ili Crnoj Gori ili negde drugo, ali mirno, ne ugrožavajući ničiji integritet.

„Najvažniji cilj je da sačuvamo mir i stabilnost, ne trebaju nam sukobi“, rekao je.

Stranačkim kolegama preporučio je da kada im neko odgovori uvredama, da smo „šaka jada“, treba da znaju da su oni koji tako govore u problemu, a ne mi.

„Zato je važno da budemo uzdržani, da ne pokazujemo nervozu“, istakao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala