Odlazak radijske legende Zorana Modlija

Pratite nas
Radio novinar i nekadašnji pilot Zoran Modli preminuo u 72. godini.

"Dragi naši slušaoci, sa ogromnim žaljenjem vas obaveštavamo da nas je zauvek napustila legenda radijskog etra, gospodin Zoran Modli. Večna mu slava i hvala!", navedeno je u objavi radio Lagune.

Karijeru disk-džokeja započeo je početkom sedamdesetih godina dvadesetog veka u beograskim diskotekama, pri tome donevši ovo zanimanje, koje do tada nije smatrano značajnim, u Jugoslaviju.

Izdao je ploču "Zoran Modli i leteća diskoteka", a sa Borom Đorđevićem je početkom 1975. godine osnovao grupu "Hajduk Stanko i jataci", u kojoj je bio pevač, ali su imali samo dva singla, "Na putu za Stambol" i "Anđelija, čuvaj se Turaka".

Modli je bio urednik rubrike u muzičkom magazinu "Džuboks", tokom osamdesetih godina imao popularnu radio emisiju "Ventilator 202", a na radiju "Pingvin" je od 1993. godine bio posvećen emisiji "Modulacije".

Iz njegove "Demo top liste" su izdvojeni materijali koji su izdati od 1983. do 1985. godine na tri albuma. Na ovaj način su svoje prve kompozicije objavili sastavi kao što su "Katarina II" (kasnije EKV), "Partibrejkers", "Denis i Denis", "Dorijan Grej", "Psihomodo Pop", "Laki Pingvini".

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala