Rusija: U rukama terorista se nalazi opasno oružje

© sputnjik/fejsbuk U skladištima terorista u Siriji pronađeno oružje iz NATO zemalja
U skladištima terorista u Siriji pronađeno oružje iz NATO zemalja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ankara za sada nije realizovala uslove sporazuma o Siriji koji je postignut u Sočiju pre više od godinu dana, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Štaviše, teroristi u svojim rukama imaju opasno oružje.
„Za sada nisu ispunjene obaveze iz Sporazuma u Sočiju koji su pre godinu dana potpisala dva predsednika i u kojem se govori da upravo Turska treba da osigura razdvajanje (terorista i opozicije), povlačenje teškog naoružanja i tako dalje“, rekao je Peskov televiziji „Rusija 1“.

Međutim, teroristi u Siriji su i dalje „odlično naoružani“ i dobijaju vrlo opasnu vojnu tehniku, što onemogućava normalizaciju situacije.

On je dodao da bi samit Rusije, Turske, Francuske i Nemačke o Siriji mogao biti održan čim se usaglase rasporedi lidera tih država.

Poslednje vreme između Moskve i Ankare postoje nesuglasice o Idlibskoj zoni deeskalacije, gde je zaoštrena situacija.

Turska je optužila sirijske snage i njihove saveznike da bombarduju civilne objekte i pozicije turske vojske u Idlibu i zatražila od Damaska da povuče snage iz zone deeskalacije. Ruska vojska je saopštila da sirijska vojska samo odgovara na napad militanata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala