Učiteljica iz Bara dobila uslovni otkaz zbog štrumpfova u trobojci

© Foto : Prava Crna GoraVeliki Štrumpf na srpskoj trobojci — čas likovnog u petom razredu OŠ „Jugoslavija“ u Baru.
Veliki Štrumpf na srpskoj trobojci — čas likovnog u petom razredu OŠ „Jugoslavija“ u Baru. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Učiteljica barske OŠ „Jugoslavija“ Rada Višnjić, čiji su učenici na času crtali trobojku, kažnjena je uslovnim prestankom radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako u periodu od šest meseci od dana izrečene mere učini težu povredu radne obaveze

To je saopštila direktorka te obrazovne ustanove Biljana Vukmanović.

Ona je istakla da je postupak utvrđivanja odgovornosti učiteljice sproveden profesionalno i nepristrasno, iako su, kako je kazala „u proteklih 20 dana bili svedoci brojnih neistina, ali i neprimerenih, proizvoljnih i činjenično neutemeljenih izjava“.

„Nakon okončanog postupka, kao direktor škole shodno zakonskim odredbama i težini povrede radne obaveze, donela sam Odluku kojom se Radi Višnjić, zaposlenoj na radnom mestu nastavnik razredne nastave u OŠ „Jugoslavija“ iz Bara, izriče mera Uslovni prestanak radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako zaposlena u periodu od šest meseci od dana izrečene mere učini težu povredu radne obaveze, prenosi RTCG.

„Istovremeno, rešenje o privremenom udaljenju – suspenziji, prestaje da važi, jer je postupak utvrđivanja odgovornosti okončan donošenjem Odluke“, saopštila je Vukmanović.

Veliki Štrumpf na srpskoj trobojci — čas likovnog u petom razredu OŠ „Jugoslavija“ u Baru. - Sputnik Srbija
Pobuna roditelja: Zaokret u slučaju „Štrumpfovi“, deca svih nacija — u šoku

Ona je istakla da je Školski odbor, ali i Savet roditelja OŠ „Jugoslavija“, u međuvremenu, poslao jasnu poruku „da učionica nije i ne sme da bude mesto za bilo kakvu vrstu političkog delovanja, kao i da je misija svakog prosvetnog radnika da decu obrazuje, vaspitava i prosvećuje, uz uvažavanje ličnosti deteta i poštovanje različitosti“, prenosi RTCG.

„OŠ Jugoslavija“, kao i do sad, ostaje na temeljima baštinjenja znanja, veština, etičkih i kulturnih vrednosti, multietničkog sklada i multikonfesionalnosti, uz svoju najvažniju ulogu: da se deca u njoj osećaju prijatno, dobrodošlo i da uspomene za svoju školu vežu samo za lepe trenutke. Na to imaju pravo a mi, zaposleni u školi, imamo obavezu da im ostvarenje tog prava i omogućimo“, navodi direktorka škole.

Ukazala je na „ogromnu potrebu razumevanja između zaposlenih u vaspitno-obrazovnim ustanovama i roditelja“.

„Samo skupa, udruženi, zajedničkim naporima i saradnjom, decu možemo izvesti na put kojim treba da hodi svaki mladi čovek 21. veka“, rekla je ona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala