Mitropolija osuđuje paljenje zastave Crne Gore, ali i pita: Krije li se iza svega zao naum?

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/Koroner / Front view of Cetinje Monastery in MontenegroCetinjski manastir
Cetinjski manastir - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) i ostale eparhije SPC u Crnoj Gori, osudile su danas paljenje i skrnavljanje državnih simbola Crne Gore, ocenivši da je reč o besprizornim vandalskim činovima, ne isključujući pritom mogućnost da u svemu tome ima, kako kažu, zlog nauma s ciljem produžetka orkestrirane kampanje protiv litija.

"Ne može nam biti jasno kome je, i u koje svrhe, potreban ovakav nečasni akt - bilo da se radi o iskazivanju nečijeg nezadovoljstva ili da je reč o smišljenoj provokaciji izašloj iz nečije političke kuhinje", navodi se u saopštenju MCP.

Istovremeno, u saopštenju se navodi da s gnušanjem MCP i eparhije SPC gledaju na javne nastupe s tim u vezi i to od državnog vrha do građanskog sektora, koji, kako kažu, potpuno neutemeljeno i nepromišljeno ovakve "podle radnje" dovode u vezu sa građanima koji učestvuju u crkvenim litijama.

"Jer, nema te hrišćanske ruke koja bi se podigla na barjak sa hrišćanskim znamenjima, niti ima te građanske ruke koja bi naudila zastavi svoje zemlje. Ali nismo sigurni da nema zlog nauma, koji bi orkestriranu kampanju protiv litija, u njoj prikazanih kao anti-državni udar, produžio i na ovaj način, radi jednokratne medijske zloupotrebe", navodi se u saopštenju.

Ističu da će poruke sa crkvenih litija biti kao i do sada molitva za bratski mir i slogu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala