Šojgua dočekala tri srpska lovca

© Darimir Banda/ Ministarstvo odbrane Generalna proba prikaza „Sloboda 2019“ - avioni MiG-29 RV i PVO Srbije
Generalna proba prikaza „Sloboda 2019“ - avioni MiG-29 RV i PVO Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu sleteo je na Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Avion ministra Šojgua po ulasku u vazudušni prostor Srbije dočekala su tri lovca MiG 29 RViPVO Vojske Srbije, koji su ga pratili do sletanja.

Ministar Šojgu u Srbiji boravi na poziv ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina. Današnja poseta je deveti susret ministara Vulina i Šojgua od imenovanja Aleksandra Vulina za ministra odbrane Srbije.

Polaganje kapsula u spomen-ploču Večne vatre - Sputnik Srbija
Vulin i Šojgu položili kapsulu u spomen-ploču „Večne vatre“ /video, foto/

Dočeku ministra Šojgua na Aerodromu „Nikola Tesla“ prisustvovali su ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Povodom današnje posete biće upriličen svečani doček ispred Palate „Srbija“, ministri Vulin i Šojgu održaće sastanak sa dvema delegacijama ministarstava odbrane Srbije i Rusije, a biće održana i svečanost uručenja počasnog doktorata Univerziteta odbrane ministru Šojguu u Domu Garde.

Ministri odbrane Srbije i Rusije zajedno će na Novom groblju položiti vence na Spomen obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, zatim će zajedno položiti kapsulu u spomen ploču „Večne vatre“, nakon čega će obići izložbu „Odbrana 78“ u Muzeju grada Beograda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala