Zaharova: Ukrajina je u rasulu

© Sputnik / Vitaly Belousov / Uđi u bazu fotografijaOficialьnый predstavitelь ministerstva inostrannыh del Rossii Mariя Zaharova vo vremя brifinga v Moskve
Oficialьnый predstavitelь ministerstva inostrannыh del Rossii Mariя Zaharova vo vremя brifinga v Moskve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je u intervjuu za list "Komsomolska pravda" ocenila je da se Ukrajina nalazi u rasulu.

„Da, tamo je sve porušeno. Tamo je vreme za krpljenje, i to umetničko. Država se raspada, treba je sastaviti. Kakav prodor? O čemu govorimo?“, prokomentarisala je Zaharova pitanje da li se može očekivati prodor u Ukrajini.

Ona je apelovala da se ne koriste klišei, koji s vremena na vreme „podmeću iz Kijeva“.

Oficialьnый predstavitelь ministerstva inostrannыh del Rossii Mariя Zaharova vo vremя brifinga v Moskve - Sputnik Srbija
Zaharova: Jedna „ruska oblast" je bila u sastavu Ukrajine i nije joj se dopalo

Prema njenim rečima, ukrajinski narod je preživeo mnoga iskušenja, ali su ih ipak prevarile parole „narandžaste“ revolucije i ljudi, koji se predstavljaju kao Ukrajinci.

Zaharova je uverena da su političari u toj zemlji „obukli narodnu nošnju“, kako bi se predstavili kao zaštitnici narodnog interesa.

Međutim, u Ukrajini postoji mnogo problema, koji su se nakupljali dugi niz godina, i koje je neophodno rešiti, podseća Zaharova.

Ona se osvrnula i na aktuelnog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, rekavši da je potrebno uložiti mnogo napora da bi se realizovali ciljevi.

„Jednostavno treba pogledati šta danas predstavlja savremena Ukrajina. Treba osmisliti kako da se reše problemi, koji su nastali poslednjih decenija“, zaključila je ona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala