Sirija nastavlja borbu protiv terorizma, Erdogan preti u prazno

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaPripadnici sirijske vojske na položajima u provinciji Raka
Pripadnici sirijske vojske na položajima u provinciji Raka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirija će nastaviti borbu sa teroristima na teritoriji čitave zemlje. Pretnje turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da će napasti sirijsku vojsku dolaze od čoveka „koji je izgubio dodir sa realnošću“, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Sirije.

„Sirija namerava da ispuni svoju nacionalnu dužnost u borbi protiv terorističkih grupa na teritoriji čitave zemlje“, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Sirije.

U saopštenju je takođe istaknuto da je „prisustvo turske vojske u Siriji nezakonito“.

„Nakon što je sirijska vojska porazila terorističke grupe koje on (Redžep Tajip Erdogan) podržava, naoružava i obučava, lider Turske daje prazne izjave koje može dati samo čovek koji je izgubio dodir sa realnošću i koji nije svestan trenutne situacije“, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Sirije.

Artiljerijsko oruđe sirijskih vladinih snaga na ulasku u grad Džardžanaz u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Kremlj odgovara Turskoj: Sirija ne teroriše civile, već bombarduje teroriste

Turski predsednik je u sredu zapretio da će napasti sirijske snage izvan idlibske zone deeskalacije ukoliko nastave da sprovode borbena dejstva. Ta izjava je data nakon što je Ministarstvo odbrane Turske u ponedeljak saopštilo o smrti pet turskih vojnika i ranjavanju još pet vojnika, kada je sirijska vojska granatirala osmatračnicu u Idlibu. Turska je zatim odgovorila granatiranjem 115 ciljeva sirijske vojske i usmrtila 101 vojnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala