Kremlj odgovara Turskoj: Sirija ne teroriše civile, već bombarduje teroriste

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaArtiljerijsko oruđe sirijskih vladinih snaga na ulasku u grad Džardžanaz u sirijskoj provinciji Idlib
Artiljerijsko oruđe sirijskih vladinih snaga na ulasku u grad Džardžanaz u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska armija u Idlibu bombarduje položaje terorista, a ne civile — njen glavni cilj je da neutrališe agresivna dejstva terorističkih grupacija, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je tim rečima odgovorio na optužbe turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da sirijski režim i Rusija ne gađaju teroriste, već uglavnom civile i to sa ciljem da se okupira Idlib i nateraju civili da krenu ka turskoj granici.

Peskov je takođe rekao da se Kremlj i dalje pridržava rusko-turskih dogovora koji su postignuti u Sočiju, ali da je neophodno konstatovati nastavak aktivnosti terorista u Idlibu.

„Kremlj se pridržava naših dogovora, koji su obavezali obe strane. Između ostalog, Turska se obavezala da će neutralisati terorističke organizacije u Idlibu“, dodao je on.

S tim u vezi Peskov je rekao da Rusija sa žaljenjem konstatuje da te grupacije i dalje izvode napade na sirijsku vojsku, kao i na ruske vojne objekte.

„To je nedopustivo i u suprotnosti je sa sporazumom iz Sočija“, zaključio je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala