Vojnoj delegaciji zabranjen ulaz u Crnu Goru u srpskim uniformama

Pratite nas
Crnogorske vlasti nisu dozvolile srpskoj vojnoj delegaciji, na čijem je čelu ministar Aleksandar Vulin, da u Crnu Goru uđu u srpskim uniformama, potvrđeno je Sputnjiku.

To se desilo uoči puta u Rovca kod Kolašina, gde bi ministar odbrane Srbije danas trebalo da položi venac kod spomenika Pavlu Bulatoviću.

Vulin je nakon toga prisustvovao svetoj liturgiji u manastiru Kostrikovača u Rovcima kod Kolašina, povodom 20 godina od atentata na saveznog ministra odbrane SR Jugoslavije Pavla Bulatovića.

© Foto : Ministarstvo odbraneSrpska vojna delegacija prisustvovala je liturgiji u manastiru u Rovcima
Vojnoj delegaciji zabranjen ulaz u Crnu Goru u srpskim uniformama - Sputnik Srbija
Srpska vojna delegacija prisustvovala je liturgiji u manastiru u Rovcima

Svetu liturgiju služio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a liturgiji su prisustvovali članovi porodice Pavla Bulatovića i brojni građani.

Nakon liturgije ministar Vulin položiće venac kod spomenika Pavlu Bulatoviću u Rovcima.

© Foto : Ministarstvoo odbrane/Darimir BandaLiturgija u manastiru Kostrikovača u Rovcima kod Kolašina, povodom 20 godina od atentata na saveznog ministra odbrane SR Jugoslavije Pavla Bulatovića
Vojnoj delegaciji zabranjen ulaz u Crnu Goru u srpskim uniformama - Sputnik Srbija
Liturgija u manastiru Kostrikovača u Rovcima kod Kolašina, povodom 20 godina od atentata na saveznog ministra odbrane SR Jugoslavije Pavla Bulatovića

Crnogorske vlasti u ponedeljak posle podne najpre izdale dozvolu delegaciji Ministarstva odbrane, koja je podrazumevala da oni u Kolašin mogu da dođu u uniformama. Međutim, tokom večeri su pozvali našeg ambasadora u Podgorici Vladimira Božovića na hitan sastanak, saopštivši mu da dozvola za uniforme — više ne važi.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala