Amerika stalno pribegava sankcijama da bi zaštitila lične interese

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države sve češće pribegavaju nezakonskim ograničenjima da bi zaštitile lične interese, a to je štetna praksa, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući mogućnost uvođenja novih sankcija Rusiji.

Na pitanje novinara koliko ozbiljno ruskoj ekonomiji može da preti mogućnost uvođenja novih sankcija zbog pružanja podrške predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru, Peskov je rekao da je veoma teško osloniti se na hipotetička razmišljanja.

Polaganje cevi za gasovod Severni tok 2 - Sputnik Srbija
Rusija ima podršku evropskih partnera za „Severni tok 2“

„U konkretnom slučaju neka hipotetička rezonovanja su skoro nemoguća. Vi znate da, nažalost, Amerika, kao i mnoge druge zemlje, veoma često koriste ta ilegalna, sa aspekta međunarodnog prava, trgovinska i druga ograničenja prema nekim drugim zemljama. U poslednje vreme često pribegavaju toj praksi, pre svega, kako bi osigurale vlastite interese u međunarodnim trgovinskim i ekonomskim pitanjima“, izjavio je portparol Kremlja.

On je istakao da je Rusija kategorički protiv takve prakse.

„Smatramo da je takva praksa veoma štetna. Verujemo da zbog nje pate mnoge zemlje i da ona protivreči međunarodnom pravu. Važno je reagovati u skladu sa situacijom i vrlo pažljivo proceniti svaki slučaj ponaosob“, zaključio je Peskov.

Ranije je nemački list „Handelsblatt“ pisao, pozivajući se na diplomatske krugove u Vašingtonu, da američki Kongres u februaru ili martu može usvojiti novi paket sankcija protiv „Severnog toka 2“, koji će biti usmeren protiv investitora i kompanija koji dobijaju gas preko gasovoda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala