Američki list otkriva zbog čega bi Amerikanci izgubili u ratu sa Rusijom

CC BY 2.0 / Flickr / James Avery / Američki tenkovi M1A2 "Abrams" na vojnim vežbama u Litvaniji
Američki tenkovi M1A2 Abrams na vojnim vežbama u Litvaniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Reke predstavljaju prirodnu prepreku za pobedu u „ratu sa Rusijom”, piše američko elektronsko izdanje časopisa „Brejking difens”.

Prema navodima američkog lista — ističe se da bi se u slučaju ratnog sukoba Amerike i Rusije borbe vodile u Istočnoj Evropi — velikoj ravnici, kroz koju protiče više reka. Jedna od njih — Visla, protiče kroz celu Poljsku sa juga na sever, i zato bi za slanje pojačanja ili u slučaju povlačenja vojske NATO-a morale da koriste mostove, koji retko mogu da izdrže težinu od preko 55 tona.

„U tom slučaju bi za tenk ’M1 Abrams‘, kao i njegovu ’sabraću‘ iz Severoatlantske alijanse — britanski ’Čelendžer II‘, nemački ’Leopard II‘, pa čak i francuski ’Leklerk‘, bilo opasno da koriste mnoge mostove u najključnijim mestima“, dodaje list.

Pojašnjava se da su mostovi u Istočnoj Evropi za vreme Hladnog rata građeni tako da izdrže sovjetske tenkove od 45 tona.

„I bez obzira na ’izvesne mogućnosti‘ američkih inženjerskih trupa da se snađu i pod vatrom, te mogućnosti su ipak ograničene da bi se izborili čak i samo sa jednom od većih istočnoevropskih reka“, zaključuje autor članka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala