Najkraće vreme leta od Njujorka do Londona: „Boing“ oborio rekord zbog snažnog vetra

© AP Photo / Frank AugsteinBoing E-3 Sentri (AWACS)
Boing E-3 Sentri (AWACS) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Putnički avion „Boing-747“ avio-kompanije „Britiš ervejz“ doleteo je iz Njujorka do Londona za rekordno kratko vreme za putničke letelice, jer je prešao razdaljinu između dva kontinenta za 4.56 časova, piše „Independent“.

List navodi da je avion leteo brzinom od oko 1.200 kilometara na čas zbog snažnog vetra koji je duvao u pravcu kretanja aviona. Jak vetar je izazvala oluja Kira, koja je pogodila Veliku Britaniju iz pravca Severne Amerike.

„Bezbednost je uvek naš prioritet, a ne rekordi u brzini. Međutim, naši odlično pripremljeni piloti maksimalno su iskoristili vremenske uslove kako bi prevezli naše putnike nazad u London, mnogo pre predviđenog roka“, piše „Independent“.

Time je „boing“ oborio rekord koji je prethodno držala avio-kompanija „Norvidžan er“, čija je letelica u januaru 2018. godine prešla to isto rastojanje za 5.13 časova.

Prosečno vreme leta između Njujorka i Londona iznosi 6.13.

Ranije je saopšteno da je zbog oluje Kira u Londonu otkazano sletanje aviona više kompanija među, kojima i aviona „Er Srbije“, preneo je Tanjug.

Ceo severozapad Evrope je na udaru oluje. Udari vetra na momente premašuju 120 kilometara na čas, a u Velikoj Britaniji je situacija sve gora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala