Slika Hitlera kao biblijske ličnosti izložena u Berlinu

© AP Photo / Jens MeyerIzložena slika na kojoj je Hitler prikazan kao Kain
Izložena slika na kojoj je Hitler prikazan kao Kain - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slika nemačkog slikara Georga Grosa iz 1944. godine, na kojoj je nacistički lider Adolf Hitler prikazan kao biblijska ličnost Kain, izložena je danas u Nemačkom istorijskom muzeju u Berlinu, kao deo nove stalne izložbene postavke.

Autor slike „Kain ili Hitler u paklu“ bio je istaknuti umetnik pre nacističkog režima. Emigrirao je u Sjedinjene Države 1933. godine. Nacisti su njegovu umetnost smatrali izvitoperenom.

Slika koja prikazuje vođu nacističke Nemačke Adolfa Hitlera kao Kaina, biblijsku ličnost poznatu po tome što je bio prvi ubica na svetu, postala je deo stalne izložbe u Nemačkom istorijskom muzeju u Berlinu.

Dvorište džamije Habi Habil. - Sputnik Srbija
Na Aveljov grob opet dolaze turisti i hodočasnici (video, foto)

Slika koja je bila izložena u utorak prikazuje naizgled prestravljenog Hitlera, koji sedi među kosturima, pored mrtvog tela koje je ubodeno u leđa. Požari rata vide se u pozadini.

Muzej je umetničko delo kupio od naslednika njegovog autora, nemačkog umetnika Džordža Grosa, koji ga je dovršio 1944. godine.

Sam Gros je jednom opisao svoje delo kao prikazivanje Hitlera kao fašističkog čudovišta ili kao apokaliptične zveri.

Prema Bibliji, Kain, prvi sin prvog muškarca i prve žene Adama i Eve, ubio je svog brata Avelja iz ljubomore, a Bog je osudio Kaina na život večite lutalice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala