Kraj jedne ere: Poznati brend napušta svet mobilnih telefona

© PixabayBlekberi telefon
Blekberi telefon - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Voterlu“, kompanija „TCL komjunikejšens“ objavila je da će prestati da prodaje uređaje pod brendom „Blekberi“.

TLC trenutno poseduje prava za proizvodnju i distribuciju „Blekberi“ telefona, prenosi B92.

Nekada izuzetno popularan brend koji je proizvodio mobilne uređaje rekordne prodaje i koji je stekao veliku popularnost na tržištu mobilnih uređaja, došao je, čini se, na kraj svog puta u svetu mobilnih telefona, piše „Bankar“.

Samsung galaksi fold - Sputnik Srbija
Gde je zapelo s novom generacijom preklopnih mobilnih telefona?

TCL je na Tviteru potvrdio da više neće prodavati „Belkberi“ telefone nakon 31.09.2020. godine, a kao razlog je naveo nepostojanje licence za njihovu proizvodnju, dizajniranje i prodaju.

Naravno, „TCL kojmnikejšnes“ će nastaviti sa pružanjem softverske podrške, kao i sa pružanjem servisa za postojeće uređaje korisnicima ovih mobilnih telefona.

Tako će brend, koji je osnovan još 19.01.1999. godine, nakon Majkrosofta koji je nedavno odlučio da penzioniše „Vindovsa 10 mobil“ verziju, napustiti mobilni svet.

Ovakav rasplet situacije dolazi nakon neuspeha TCL i „Blekberija“ sa nekoliko poslednjih modela mobilnih uređaja. Međutim, ovi uređaji su zaista ponudili mnogo toga dobrog svojim korisnicima, ali ono što je problem jeste da nisu dobili onoliku pažnju koliko se očekivalo, te su zabeležene veoma skromne prodaje ovih mobilnih telefona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala