Erdogan pozvao Putina zbog napada na tursku vojsku u Idlibu

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Turske i Rusije Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin na sastanku u Sočiju
Predsednici Turske i Rusije Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin na sastanku u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Turske i Rusije Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin razgovarali su telefonom povodom incidenta sa napadom na pripadnike turske vojske u sirijskom Idlibu, saopštila je administracija turskog predsednika.

Tokom razgovora Erdogan je rekao da je napad na tursku vojsku izvršen od strane vojske režima sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov uzvraća Turskoj: Ankara nije ispunila ključne obaveze po pitanju Idliba
„Naša vojska se tamo nalazi kako bi sprečavala širenje konflikta u Siriji. Turska će nastaviti na najrigorozniji način da koristi svoje pravo na samoobdranu u takvim napadima“, rekao je Erdogan, a navodi se u saopštenju administracije turskog predsednika.

Podsetimo, juče je Ministarstvo odbrane Turske saopštilo da je petoro pripadnika turske vojske stradalo prilikom napada sirijskih snaga u Idlibu, kao i troje civila.

Iz administracije turskog predsednika navodi se da su Erdogan i Putin razgovarali i o situaciji u Libiji, kao i o rusko-turskim odnosima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala