Biković oborio sve rekorde u Rusiji, njegov film gledalo više od 11 miliona ljudi /video/

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaMiloš Biković
Miloš Biković  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Film „Sluga“, komedija u kojoj glavnu ulogu igra Miloš Biković, i zvanično je po gledanosti oborio sve rekorde u Rusiji sa 11 miliona i 100.000 gledalaca.

Time je ovo ostvarenje zauzelo i sam vrh kada je u pitanju zarada od skoro tri milijarde rubalja, odnosno oko 43 miliona evra, saopštio je srpski distributer filma.

Objavljeno je i da je film u jednom danu pogledalo više od 750.000 ljudi, te su usledili komentari ruskih medija da je Biković ovim filmom zacementirao epitet najomiljenijeg i svakako najpoznatijeg glumca u Rusiji.

U filmu koji je režirao Klim Šipenko, pored Bikovića, igraju i Ivan Ohlobistin, Marija Mironova, Aleksandar Samojlenko, Aleksandra Bortič, Olga Dibčeva.

„Sluga“ je gledaniji i od najočekivanijeg ruskog filma „Invazija“ Fjodora Bondarčuka, koji je pogledalo 440.000 ljudi.

Komedija u kojoj glumi Biković govori o Griši koji je ušuškan u svom lagodnom životu i misli da je „iznad zakona“. Kada ode predaleko u svojim ispadima i biva suočen sa zatvorskom kaznom, njegov otac preduzima radikalne mere i uz pomoć starog prijatelja, psihologa, smišlja plan kako da rehabilituje svog neposlušnog sina.

Bikovićev film je među rekorderima i po zaradi, budući da je od 2004. godine, od kada se meri koliko su novca inkasirali filmovi u ruskim bioskopima, od Bikovićevog „Sluge“ uspešniji samo holivudski blokbaster „Avatar“ sa zaradom od 3,6 milijardi rubalja.

Poređenja radi, drugi po uspešnosti film koji je u istom periodu kada i „Sluga“ počeo da se daje u bioskopima, zaradio je 958,8 miliona rubalja, tri puta manje nego Bikovićev film.

Od 2004. godine, samo osam filmova uspelo je da pređe granicu zarade od dve milijarde rubalja na bioskopskim blagajnama u Rusiji. Među njima su „Avatar“, „Osvetnici. Kraj igre“, rimejk „Kralja lavova“,  te ruski „Dviženie vverh“ i „T-34“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala