Milov čovek se boji da će Beograd tražiti i Njegoševu rezidenciju, dvor kralja Nikole...

© Foto : VikipedijaBiljarda
Biljarda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Milorad Popović, koji, prema navodima medija u Crnoj Gori, važi za osobu iz bliskog okruženja Mila Đukanovića, u intervjuu listu „Dani“, između ostalog, izražava bojazan da bi Beograd mogao da zatraži od Crne Gore i Biljardu, rezidenciju Petra Petrovića Njegoša, kome, uzgred rečeno, današnji montenegrini ne mogu da oproste što se izjašnjavao kao Srbin.

Navodeći da SPC u Crnoj Gori tvrdi da su Ostrog i Cetinjski manastir vlasništvo Srbije, on konstatuje da, „ako je tako, onda Crne Gore nema“, i pita:

„Zašto Srbiji ne prepisati i Biljardu, rezidenciju Petra Drugog Petrovića Njegoša? Ili Dvor kralja Nikole? Ili Oktoih Crnojevića? Ako je već Srbija mogući vlasnik svega što sam naveo, zašto u jednom momentu Beograd od Podgorice ne bi tražio da mu prepiše i aerodrome Crne Gore, Luku ’Bar‘ ili crnogorsko more i obalu? Tu politiku SPC danas brani“.

Ovaj pisac, ovenčan najvećim državnim priznanjima, smatra da je vrijeme da država Crna Gora direktnije reaguje na litije.

„Reakcija Cetinjana na najavu litije SPC-a pokazuje da su ’moleban revolucionari‘ hrabri samo ako im se ne suprotstavite; pokažete li im otpor, postaju disciplinovani i kooperativni“, naveo je Popović u intervjuu za „Dane“.

U tekstu se Cetinje naziva jedinom „slobodnom teritorijom“ u Crnoj Gori.

Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija
Poslanik vladajuće većine u Crnoj Gori: Nećemo dozvoliti da postanemo pravoslavna džamahirija

„Navodno protestujući protiv nedavno usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, SPC je po crnogorskim gradovima nedavno započela ’moleban revoluciju‘, čiji su politički ciljevi otvoreno anticrnogorski, identični onim iz vremena ’događanja naroda‘ i ’antibirokratske revolucije‘. Meta SPC nije Zakon; meta im je država Crna Gora“, kaže Popović.

Navodi da protesti nisu protiv Zakona, jer Crkvi, kako kaže, niko ne otima imovinu, već Amfilohije pokušava da zadrži monopol nad crnogorskim crkvama.

On je proteste uporedio sa Islamskom revolucijom.

„Litije su, u to nema sumnje, priprema za nasilje“, kaže Popović.

Na pitanje odakle toliki broj ljudi na ulicama, Popović kaže da se radi o manipulaciji koju gledamo još od devedesetih godina.

„Naslovne strane beogradskih kontrolisanih tabloida možda mijenjaju urednike, ali ne i uređivačku politiku. Brutalne laži što su ih nekada širile ’Politika‘, ’Ekspres politika‘ i ’Večernje novosti‘, uperene protiv crnogorskog komunističkog rukovodstva — ono je nakon toga srušeno sa vlasti, a Crna Gora gurnuta u sramni rat za ostvarenje velikosrpskih interesa — danas šire ’Informer‘, ’Pink‘, Milomir Marić, ’Politika‘ i ’Večernje novosti‘ Milorada Vučelića“, istakao je Popović.

Popović je označio i „koncern Vijesti“ kao noseći stub velikosrpske propaganda, kada govori o „unutrašnjim slabostima“, a tu je u jedan koš stavio „političke stranke čija se ideologija zasniva na velikosrpskom nacionalizmu“ i neimenovane pojedine institucije, NVO i medije „koji su logistika takvoj politici“. „Vijesti“ je nazvao i proruskim medijem, u kom se tvrdi da će Andrija Mandić donijeti demokratiju Crnoj Gori.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala