Rusija će na evropske sankcije odgovoriti kontramerama

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva neće ostaviti bez odgovora širenje sankcionog spiska Evropske unije i namerava da odgovori recipročnim merama, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„S jedne strane, izvući ćemo neophodne zaključke iz tog poteza EU, koji se razilazi sa težnjom glavnih evropskih prestonica da normalizuju odnose sa Rusijom. Naravno, odluku Saveta EU nećemo ostaviti bez naših kontramera“, istakla je Zaharova.

Američke sankcije neće uticati na saobraćaj između Rusije i Krima

Prema njenim rečima — nikakve američke sankcije neće uticati na železnički saobraćaj između Rusije i Krima.

„Nikakve američke sankcije ne mogu obustaviti železnički saobraćaj između Krima i glavne teritorije Rusije, o čemu, očigledno, maštaju SAD. Inicijatori samo pokazuju sopstvenu nemoć“, istakla je ona.

Ona je dodala da SAD i Kanada, nakon usvajanja novih antiruskih sankcija, nisu stvorile najbolju podlogu za početak rada njihovih ambasadora, koji su nedavno doputovali u Moskvu.

Prema njenim rečima — izjave ambasadora o tome da teže da izgrade konstruktivne odnose sa Moskvom odmah su dovedene u sumnju.

Ranije su američke vlasti proširile sankcije protiv Rusije, uvrstivši na „crnu listu“ visoke političke zvaničnike sa Krima, saopšteno je iz Ministarstva finansija SAD.

Sankcije su uvedene protiv premijera Krima Jurija Gocanjuka, predsednika lokalne skupštine Sevastopolja Vladimira Nemcova, članice Saveta federacije Rusije Jekaterine Danilenkove i još nekoliko zvaničnika, kao i protiv direktora transportne kompanije „Grand servis ekspres“ Aleksandra Ganova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala