Rusija uvela specijalne mere na granici zbog korona virusa, uvedena kontrola hotela u Moskvi

© PixabayMoskva
Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hoteli i mesta okupljanja turista stavljeni su pod kontrolu u Moskvi zbog širenja korona virusa u Kini, saopštio je gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanin.

„Preuzimamo kontrolu nad hotelima i drugim mestima masovnog okupljanja turista. Ukoliko se pojave zabrinjavajući signali, tamo će biti poslate operativne brigade lekara radi izvođenja detaljnog pregleda“, napisao je Sobjanin.

Većina graničnih prelaza na Dalekom istoku Rusije privremeno je obustavila rad 24. januara zbog Kineske nove godine, a iako je trebalo da se granični prelazi otvore 30. januara, pauza će trajati do 1. februara, u dogovoru s kineskom Vladom.

Interaktivna mapa širenja virusa - Sputnik Srbija
U realnom vremenu: Objavljena interaktivna mapa širenja korona virusa

Zvaničnici su privremeno otvorili prolaz za 194 ruskih turista, 17 kineskih državljana sa boravišnom dozvolom u Rusiji i dvoje građana Etiopije, koji su se vratili iz kineskog grada Hejhe u ruski Blagovješčensk.

U ruskoj Primorskoj oblasti trenutno funkcionišu samo železnički granični prelazi, rečeno je iz carinske službe grada Usurijsk.

I Ruske železnice su saopštile da su preduzele mere za sprečavanje širenja korona virusa u oblastima koje se graniče sa Kinom.

Navodi se da su „radnicima koji dolaze u kontakt sa putnicima obezbeđene zaštitne maske, narukvice i antiseptici“.

Kako dodaju, redovna dezinfekcija se vrši na železničkim stanicama, proveravaju se sistemi za ventilaciju, dele se leci o zaštitnim merama, zdravstveni radnici su raspoređeni na železničkim stanicama, a medicinske ustanove na stanicama opremljene su sredstvima za borbu protiv epidemije.

U putničkim vozovima se, takođe, redovno vrši dezinfekcija, uz posebna rešenja, saopštila je kompanija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala