Putin odbacio ideju neograničenog predsedničkog mandata

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je u razgovoru sa veteranima Drugog svetskog rata u Sankt Peterburgu izrazio mišljenje da se ne treba vratiti praksi neograničenog mandata šefa države.

Jedan od veterana se obratio predsedniku Rusije sa molbom da promeni ili poboljša jedan od članova zakona, čime punomoćja predsednika neće biti „ograničena konkretnim mandatom“.

Ruski predsednik Vladimir Putin pred poslanicima Federalne skupštine - Sputnik Srbija
Putin neće menjati Ustav kako bi sebi omogućio i treći mandat

„Kako bi narod kasnije odlučio da li da produži rad predsednika ili da ga oslobodi, zahvalivši mu se na učinjenom“, rekao je veteran, dodavši da je predsednik uspeo da ojača odbrambenu sposobnost zemlje i da sada može da počne da rešava druge zadatke.

Putin se zahvalio veteranu za ocenu urađenog.

„Što se tiče rokova boravka na vlasti, shvatam da je to povezano u mnogome sa tim što su naši ljudi zabrinuti za stabilnost u društvu i u državi: i za spoljnu i za unutrašnju stabilnost“, naglasio je on.

„Bilo bi vrlo zabrinjavajuće vratiti se situaciji iz sredine 80-ih godina prošlog veka, kada su rukovodioci države, jedan za drugim, ostajali na vlasti do svoje smrti, a odlazili su bez stvorenih uslova za transformaciju vlasti. Zato vam hvala, ali bolje da se ne vraćamo toj situaciji koja se desila sredinom 80-ih godina“, izjavio je predsednik Ruske Federacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala