Prištinski mediji: Vilijam Voker „sastavlja“ novu vladu na godišnjicu Račka?

© AFP 2023 / MANOOCHER DEGHATI /Vilijam Voker
Vilijam Voker - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekadašnji šef verifikatorske misije OEBS Vilijam Voker, koji je ostao upamćen kao čovek posle čijeg je izveštaja o navodnom „masakru“ u Račku 1999. godine NATO bombardovao Srbiju i SR Jugoslaviju, došao je danas u sedište Demokratskog saveza Kosova u Prištini. Mediji spekulišu da Voker sastavlja novu vladu u Prištini.

Kako piše prištinska „Gazeta ekspres“, njegova poseta nije bila najavljena, a Voker boravi na Kosovu i Metohiji povodom 21. godišnjice Račka.

„Gazeta“ piše i da je Voker došao u DSK zbog razgovora sa Isom Mustafom o pregovorima sa Aljbinom Kurtijem i Samoopredeljenjem o koalicionoj vladi, preneo je Tanjug.

Bivši američki diplomata, kojeg mediji dovode u vezu sa CIA, stigao je na Kosovo na poziv Bedžeta Pacolija, koji je pre dva dana na Fejsbuku objavio njihovu zajedničku fotografiju.

Mustafa: Rešenje formiranja vlade je na Samoopredeljenju

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je danas, nakon razgovora sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom, da je na Pokretu Samoopredeljenje da odluči o postizbornom koalicionom sporazumu.

"Oni su rešenje, a ne mi", rekao je kratko Mustafa novinarima, prenela je prištinska Gazeta Ekspres.

© AFP 2023 / Jure Makovec Isa Mustafa smatra da rešenje za vladu treba da ponudi Samoopredeljenje
Prištinski mediji: Vilijam Voker „sastavlja“ novu vladu na godišnjicu Račka? - Sputnik Srbija
Isa Mustafa smatra da rešenje za vladu treba da ponudi Samoopredeljenje

I popredsednik DSK Agim Veliu je rekao da je odgovornost zbog toga što nova vlada još nije formirana na Pokretu Samoopredeljenje.

Veliu je rekao da ne može da govori o ponudi lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija tom savezu, jer se o tome još nisu izjasnili stranački organi DSK.

"Čekamo rešenje od Samoopredeljenja koje je funkcionalno za obe strane. Njihova je odgovornost, naravno, da pronađu rešenje za ovu novostvorenu situaciju. Naglašavam da mi čekamo. Kurtijeve ponude nismo razmotrili u našim stranačkim organima, jer ne razmatramo posebne ponude, već smo samo razgovarali o principima", rekao je Veliu.

Ranije danas se oglasio i Avdulah Hoti, koji je rekao da je DSK dao ponudu Samoopredeljenju, koje treba da odluči da li će da je prihvati.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala